CV

Klik op de volgende links om een paar voorbeeld CV's te zien.

Met onze voorbeelden voor CV’s kan je snel zelf aan de slag en solliciteer je met succes!

Maak hieronder je keuze:

Nog meer CV voorbeelden nodig?

Met het internet binnen handbereik beschik je in geen tijd over honderden voorbeelden. Kijk maar eens op volgende websites:

  • StepStone: Tips en voorbeelden voor een succesvol CV: StepStone toont 3 voorbeelden van CV’s en geeft commentaar bij elk voorbeeld. Erg leerrijk! Alle informatie is gratis beschikbaar.
  • Monster: CV voorbeelden: Ook deze site geeft enkele voorbeelden. Interessant is dat ook aandacht gegeven wordt aan de lay-out van het curriculum vitae. Opniew vind je nuttige commentaar en tips.
  • Studentjob: Op deze website vind je slechts 1 voorbeeld, maar het is wel een goed voorbeeld. Aangeraden voor starters of studenten die een CV nodig hebben voor een eerste job, of voor een studentenjob.
  • Leren.nl: Deze site geeft 5 uitgewerkte voorbeelden. De CV’s worden opgesplitst in 2 groepen: chronologische CV’s en vaardigheden CV’s. Interessant als je wilt te weten komen welke CV-opbouw jouw kwaliteiten het best in de verf zet.
  • Stageplaza: Ook voor de aanvraag van een stageplaats heb je soms een CV nodig. Op deze website vind je hiervan een voorbeeld.
  • Nobiles: Deze Nederlandse website richt zich op studenten en starters. Geen wonder dat de CV voorbeelden op deze website ook op deze doelgroep gericht zijn!
  • Sollicitatie Assistent: Ook hier vind je enkele voorbeelden voor curriculum vitae. Je kan de voorbeelden downloaden en openen in je tekstverwerker. Zo kan je zelf snel aan de slag.

Bron: www.stepstone.be

 

 

Sollicitatiebrief

Voorbeeld: sollicitatiebrief van een IT-specialist

Mijnheer, Mevrouw,

Mijn creativiteit, enthousiasme en nauwkeurigheid zijn mijn troeven in mijn zoektocht naar een uitdaging in de informaticasector. De functie die u voorstelt lijkt me heel interessant en lijkt erg op mijn droomjob.
Met deze brief wil ik me kandidaat stellen voor de functie van 'JAVA Developer'. U vindt in bijlage ook mijn CV.
Ik heb onlangs mijn diploma van Bachelor in Informatica behaald; ik heb dus nog geen ervaring, maar tijdens mijn studies heb ik wel veel praktische vakken gekregen en ik ben klaar om mijn kans te wagen op de arbeidsmarkt. Bovendien heb ik tijdens mijn stage mijn kennis in programmatie en webdevelopment in de praktijk kunnen brengen.
Ik hoop dat ik u ervan heb kunnen overtuigen om me uit te nodigen voor een gesprek.
Met vriendelijke groeten.
(naam)

 

Voorbeeld sollicitatiebrief voor spontane sollicitatie

Een sollicitatiebrief schrijven voor een spontane sollicitatie is nog moeilijker dan voor een gerichte sollicitatie. Wij geven je hier alvast enkele tips.

Geachte mevrouw (naam) ,
Ik ben een enthousiaste teamplayer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging waar flexibiliteit, nauwkeurigheid en leergierigheid belangrijk zijn. Ik denk dat jullie bedrijf aan mijn verwachtingen beantwoordt en ik kijk er al naar uit om in jullie dynamisch team aan de slag te kunnen in een administratieve functie.
Met vriendelijke groeten.
(naam)

 

Voorbeeld: sollicitatiebrief van een financieel specialist

In deze fictieve sollicitatiebrief legt een economiste uit dat ze op zoek is naar een verkoopsfunctie.

Mevrouw (naam),
Ik ben een jonge licenciate in de economische wetenschappen en ben op zoek naar een functie in de verkoop. Daarom interesseert de functie van Inside Account Manager me. Ik heb al enkele maanden ervaring als verkoopster in een winkel, maar nu zou ik graag evolueren naar een functie met meer verantwoordelijkheid.
Tijdens mijn universitaire opleiding heb ik kennis opgedaan die belangrijk is voor deze functie.
Een jong en dynamisch team spreekt me erg aan, ik ben stressbestendig, sociaal en ik ben een doorzetter. Ook mijn talenkennis is goed, ik ben tweetalig (Nederlands en Frans) en spreek goed Engels.
Hopelijk geven deze brief en mijn CV u al een goed beeld van mijn persoonlijkheid, maar ik zou u ook graag ontmoeten voor een eerste gesprek.

Met vriendelijke groeten.
(naam)

 

Voorbeeld: sollicitatiebrief van een marketeer

Een marketeer die een nieuwe uitdaging zoekt, zou deze sollicitatiebrief kunnen schrijven. Wat er goed en minder goed aan is, lees je hieronder.

Betreft: vacature voor Marketing medewerker

Geachte mevrouw,
Naar aanleiding van uw advertentie op de website van StepStone, zou ik mij kandidaat willen stellen voor bovenvermelde vacature en zou ik u willen vragen om kennis te nemen van mijn curriculum vitae waarin mijn kennis en ervaring beschreven staan.
Volgens mijn mening voldoe ik aan het profiel waarnaar u op zoek bent, gezien mijn grondige kennis van Outlook, Excel, Word en Internet. Ook mijn talenkennis is zeker voldoende. Als gegradueerde in de marketing, spreekt deze vacature me erg aan.
Zowel mijn talenkennis als mijn pc-kennis zijn in constante evolutie, doordat ik ze voortdurend probeer bij te schaven.
Ik ben snel beschikbaar en ben bereid mijn kandidatuur toe te lichten tijdens een gesprek.
Hoogachtend,
(naam)

 

Ga naar boven