Wat is een CV en waarom?

Je CV is je binnenkomer, een visitekaartje bij een bedrijf of instelling. Curriculum vitae betekent levensloop, het is een lijst waarin je persoonlijke gegevens vermeldt.  Aan de hand van het CV en je sollicitatiebrief bepaalt een werkgever of hij je uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Over het algemeen stuur je een CV en brief naar iemand die jou niet kent, die niet weet hoe je eruit ziet en hoe je in je werk bent. Met behulp van het CV moet hij een inschatting maken of jij past in de functie en bij het bedrijf.

 

 

PERSOONLIJKE GEGEVENS

 

Naam: (voornaam en achternaam)

Adres:

Telefoonnummer: (maak eventueel een opsplitsing tussen je thuisnummer en GSM)

E-mail: (één e-mailadres, daarin staat je voornaam en achternaam vb. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.DUS NIET: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Geboorteplaats: (indien je in het buitenland geboren bent, vermeld je best ook het land)

Geboortedatum:

Burgerlijke staat: (Gehuwd, ongehuwd, samenwonend, gescheiden)

Nationaliteit:

 

Enkele tips:

 • Vul je persoonlijke gegevens correct in en controleer ze nadien nog eens. Het zou spijtig zijn als je je zou vergissen in je telefoonnummer bijvoorbeeld, want dan kan de rekruteerder je niet conctacteren als hij geïnteresseerd is in jouw profiel.
 • Kies voor een e-mailadres dat je regelmatig raadpleegt. Je gebruikt best een privé-mailadres en niet dat van je werk als je momenteel nog aan het werk bent.
 • Je kan hier ook een foto opladen, maar dat is niet verplicht. Jij kiest zelf: als je liever niet hebt dat rekruteerders je foto kunnen zien, dan voeg er gewoon geen toe.
 • Als je toch een foto toevoegt aan je CV, kies dan voor een professionele foto en bijvoorbeeld geen vakantiefoto. Check ook of de foto goed wordt weergegeven in je CV.
 • Geef je CV een naam. Dit is het eerste dat rekruteerders zullen zien als ze je CV in onze database vinden. Je eigen naam gebruiken is het duidelijkst, maar je kan er ook voor kiezen om kort je belangrijkste troeven op te sommen.
 • Je kan zelf kiezen of rekruteerders je contactgegevens omiddellijk kunnen zien. Als je actief op zoek bent naar een job, is dit zeker de interessantste optie. Zo kunnen geïnteresseerde bedrijven je onmiddellijk contacteren als ze je CV in de database vinden.
 • Je kan er ook voor kiezen om je contactgegevens anoniem te maken. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in jouw profiel, moeten je dan een contactverzoek versturen waarin ze naar je contactgegevens zullen vragen. Je kan dan zelf beslissen of deze werkgever je gegevens mag bekijken.
 • Met de oneliner kan je je onderscheiden van de rest. Hier krijg je de kans om in één zin duidelijk te maken waar je naar op zoek bent. Denk goed na over een gemotiveerde, aantrekkelijke zin waar rekruteerders niet naast kunnen kijken! Originaliteit is heel belangrijk. Zoek je een job als sales manager, dan kan je als oneline bijvoorbeeld een oneliner als deze gebruiken: Hippe Sales Manager is op zoek naar teamresultaat

Persoonlijke gegevens en voorkeuren

 • Heb je al een duidelijk beeld van de job die je zoekt ? Je kan hier dan heel specifiek gaan aanduiden wat jouw voorkeur is. Op die manier is de kans groter dat rekruteerders je zullen contacteren voor een job die je echt interesseert.
 • Als je er nog niet helemaal uit bent wat je zoekt, dan kan je hier redelijk ruim blijven en alle opties die je interesseren aanduiden.
 • Je kan ook kiezen in welke regio je zou willen werken. Hier kan je alle provincies aanduiden die voor jou makkelijk bereikbaar zijn. Als je dicht bij huis wil werken, duid dan enkel de provincie aan waarin je woont.

 


 

 

STUDIES

 

Je zet de laatste opleiding die je gedaan hebt steeds bovenaan à chronologisch

Jaar                                     Richting + type onderwijs(graad) + school + plaats

Bijvoorbeeld:

2006 – 2009                 Jeugd - en gehandicaptenzorg ▪ Volwassenenonderwijs TSO 3

                                        SCVO - Sité in Antwerpen

2004 – 2006                 Kinderzorg ▪ Volwassenenonderwijs BSO 3

                                        SCVO – Sité in Antwerpen

 

Bijkomende opleidingen

Ook hier zet je zet de laatste opleiding die je gedaan hebt steeds bovenaan à chronologisch

Jaar                                     Richting + type onderwijs(graad) + school + plaats

Bijvoorbeeld:

2006 – 2007                 Nederlands ▪ Niveau 2.2.

                                        SCVO - Sité in Antwerpen

 

·         Hier kan je heel specifiek aangeven wat je gestudeerd hebt. Vul hier alle diploma's in die relevant zijn voor de job waar je nu naar zoekt. Als je hogere studies gevolgd hebt, hoef je je lagere school zeker niet meer te vermelden.  

 

 

WERKERVARING

 

Jaar                Organisatie waar je hebt gewerkt + plaats

                           Wat waren je taken? Som deze op.

 

Bijvoorbeeld:

2003 - 2008      Jeugddienst  in Wilrijk

·    Deelname aan de vergaderingen en de algemene werking

·    Programmatie opstellen voor de SWAP-pas voor de paasvakantie

·    Begeleiding van de jongeren tijdens SWAP-activiteiten

·    Uit eigen initiatief: samenwerking opgezet met CC Wilrijk. Dit leidde tot een workshop theater voor de jongeren van Deurne.

 

 

·         Som je werkervaring niet gewoon op, maar gebruik ook dit deel van je CV om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Je kan hier bijvoorbeeld taken vermelden uit vorige jobs die bewijzen dat jij de geschikte kandidaat bent voor een bepaald functietype.

·         Het is belangrijk om voldoende informatie te geven over je werkervaring. Als je al veel ervaring hebt, moet je vooral aandacht besteden aan je meest relevante werkervaring.

 

 

Stage ervaring

 

Als je nog niet veel of geen werkervaring hebt, is het nuttig om je stage-ervaring in je CV te zetten. Op die manier heeft de werkgever een zicht op wat jij al allemaal kan als schoolverlater.

Jaar                Organisatie  waar je stage gedaan hebt + plaats (evt. de periode)

                           Wat waren je taken op je stage?  Som deze op.

 

Bijvoorbeeld:

2007               Kinderdagverblijf  ‘De pamperpoepjes’ in  Antwerpen (4 maanden)

 

·    Observeren en rapporteren van opmerkelijk gedrag bij kinderen

·    Deelname aan de vergaderingen en de algemene werking

·    Uit eigen initiatief: Uitstap georganiseerd naar de ‘Antwerpse zoo’

·    Eindwerk: ‘De invloed van kinderopvang op zijn psychosociale ontwikkeling’, 2007.

 


 

Ga naar boven