Voorbereiding

Herlees de functiebeschrijving

Als je actief solliciteert, gebeurt het soms dat je vacatures door elkaar begint te halen. Daarom is het belangrijk dat je alle vacatures bewaart, zodat je ze opnieuw kan bekijken als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zo weet je welke ervaring belangrijk is, welke vaardigheden je nieuwe werkgever van je verwacht, en of hij op zoek is naar iemand met een bepaalde persoonlijkheid.

Zorg ervoor dat je iets over het bedrijf weet

Een sollicitatiegesprek voorbereiden betekent ook informatie opzoeken over het bedrijf. Surf dus op zijn minst even naar de website en zoek op wat het bedrijf precies doet, hoe het georganiseerd is, wie de CEO is, op welke manier het werkt. Ook berichten in de pers kunnen je daar heel wat info over geven. Je komt veel gemotiveerder over als je tijdens het sollicitatiegesprek toont dat je echt geïnteresseerd bent in de activiteiten van het bedrijf.

Weet met wie je een gesprek hebt

Meestal krijg je vooraf te horen wie er bij jouw sollicitatiegesprek aanwezig zal zijn. Het kan in je voordeel zijn als je al even opzoekt wat de functie is van degene die het interview afneemt, of van de mensen die eventueel ook aanwezig zullen zijn tijdens het sollicitatiegesprek. Via Google of Linkedin kom je al heel wat te weten over wie ze zijn en wat ze doen.

Bereid de antwoorden op de belangrijkste vragen voor

Rekruteerders beginnen een interview vaak met de woorden "Vertel eens iets over jezelf." Denk dus vooraf na over wat je wil vertellen tijdens je sollicitatiegesprek, hoe je jouw verhaal wil opbouwen en wat je wil benadrukken. Ook vragen over je kwaliteiten en je zwakke punten, gaten in je CV en je ambities op korte en lange termijn bereid je best voor.

Bereid vragen voor die je zelf kan stellen tijdens het interview

Aan het einde van het sollicitatiegesprek krijg je vaak de kans om zelf vragen te stellen. Maak hier gebruik van om meer te weten te komen over de job zelf, de bedrijfscultuur, je collega's of je baas. Je geeft blijk van interesse en toont dat je gemotiveerd bent door zelf vragen te stellen.

Kom op tijd en maak je niet te druk

Probeer niet te zenuwachtig te zijn. Je voorkomt veel stress als je perfect weet waar je moet zijn voor je sollicitatiegesprek. Bereken ook hoe laat je moet vertrekken om zeker op tijd ter plaatse te zijn. Schrijf voor alle zekerheid het telefoonnummer van je contactpersoon op een briefje. Zo kan je hem of haar verwittigen mocht je onderweg toch vertraging oplopen.

Tips

Toon je mooiste glimlach

Dat ligt voor de hand? Klopt, maar door de stress van het sollicitatiegesprek zou je het bijna vergeten. Voor iemand die lacht, hebben mensen - en dus ook rekruteerders - automatisch meer sympathie. Ontspan dus je gelaat, glimlach vriendelijk, en toon je van je meest positieve kant.

Overtuig eerst jezelf

Wil je geloofwaardig overkomen tijdens het sollicitatiegesprek, dan moet je in de eerste plaats in jezelf geloven. Geloof je zelf niet dat je beschikt over sterke punten, dan wordt het moeilijk om je gesprekspartner daar van te overtuigen. Mocht je er aan twijfelen: iedereen heeft kwaliteiten, het komt er alleen op aan om je er bewust van te zijn.

Gebruik concrete voorbeelden

Net als in een echte verkoopssituatie, helpt het ook tijdens een sollicitatiegesprek om je argumenten te verduidelijken met concrete voorbeelden. Zoekt men een goede people manager, vertel dan hoe je in je vorige jobs omging met je team, en hoe je mensen motiveerde. Verduidelijk je sterke punten aan de hand van reële situaties uit het verleden.

Stel jezelf in de plaats van de interviewer

Wat voor iemand zou jij zoeken om de functie in te vullen? En met welke argumenten zou die persoon je kunnen overtuigen tijdens een sollicitatiegesprek? Probeer je in te beelden hoe de persoon aan de andere kant van de tafel denkt, en ga na hoe jij past binnen het beeld dat hij of zij heeft van de ideale kandidaat.

Maak sterktes van je zwaktes

Die raad mag je heel letterlijk nemen: in een andere situatie kunnen jouw zwaktes juist voordelig zijn. Ben je koppig, dan wil dat ook zeggen dat je een doorzetter bent die elke opdracht tot een goed einde probeert te brengen. Heb je te weinig ervaring in een bepaald domein, dan kan je daarin juist een grote uitdaging zien om te leren en te groeien.

Blijf jezelf

Dit is misschien wel de moeilijkste tip: jezelf blijven in een gesprek dat per definitie onnatuurlijk is. Maar het doel van het sollicitatiegesprek blijft dat jij een job vindt die bij je past, en dat je gesprekspartner de juiste man of vrouw vindt voor de job. En dat lukt alleen als beide partijen van bij het begin open en eerlijk zijn over wat ze willen.

Lichaamstaal

Glimlach

Het klinkt misschien banaal maar als je glimlacht, kom je vriendelijk over en wek je sowieso een goede indruk. Zo vergroot je al meteen je kansen om de job te krijgen. Je mag natuurlijk niet overdrijven en je moet al zeker overdreven lachbuien achterwege laten, maar een vriendelijke glimlach is zeker op zijn plaats tijdens een sollicitatiegesprek. Je hoeft ook niet de hele tijd te glimlachen, maar zorg ervoor dat je zeker niet boos gaat kijken tijdens een sollicitatiegesprek, want dan zend je de verkeerde signalen uit met je lichaamstaal.

Geef een goede handdruk voor het sollicitatiegesprek

Als de interviewer naar je toekomt, moet je hem/haar een hand geven. Een slappe handdruk geeft een onzekere indruk, maar je mag natuurlijk de hand van je gesprekspartner ook niet verbrijzelen. Weet je niet goed wat de perfecte handdruk is? Oefen dan eventueel voor het sollicitatiegesprek thuis eens met familie of vrienden. Ook zweethanden zijn uit den boze, ga je handen eventueel eerst nog even wassen in de toiletten.

Draag de juiste kledij

Je kledij ook voor je lichaamstaal is belangrijk. Als je je niet goed voelt in wat je draagt tijdens een sollicitatiegesprek, zal je je geen houding weten te geven en ook de verkeerde lichaamstaal gebruiken.

Leg je handen ontspannen op je schoot of de leuning van je stoel

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste positie te vinden voor je armen tijdens een sollicitatie. Gekruiste armen geven een gesloten indruk en dat is verkeerde lichaamstaal die je tijdens een sollicitatiegesprek moet vermijden. Je benen zet je best gewoon naast elkaar. Zet je ook recht op je stoel.

Spreek met je handen

Je moet niet bang zijn om tijdens een sollicitatiegesprek je handen te gebruiken als je spreekt. Zo kom je natuurlijker over. Door je lichaamstaal kan je veel signalen overbrengen die de interviewer een beeld geven van je persoonlijkheid. Je mag natuurlijk ook niet overdrijven, enkel kleine bewegingen zijn aan te raden. Als je te hard met je armen begint te bewegen tijdens een sollicitatiegesprek, zal je al snel onhandig overkomen.

Kijk je gesprekspartner in de ogen tijdens het sollicitatiegesprek

Je straalt meer vertrouwen uit als je je gesprekspartner in de ogen kijkt tijdens een sollicitatiegesprek. Probeer ook hier weer een goed evenwicht te vinden en staar de interviewer niet aan. Knik ook af en toe als je het eens bent met de interviewer, dat schept vertrouwen.

Probeer deze tips in je achterhoofd te houden tijdens je volgende sollcitatiegesprek, maar vergeet zeker niet dat wat je zegt nog altijd een grotere rol zal spelen dan je lichaamstaal! Wij wensen je alvast heel veel succes!

Vragen die je kan stellen

Vraag naar concrete situaties

De interviewer zal je tijdens een eerste gesprek ongetwijfeld uitleggen wat je precies zal moeten doen als je zou worden aangeworven voor de job. Als hij/zij dat niet doet, mag je daar zeker naar vragen. Kan je je dan nog geen duidelijk beeld vormen van de taken? Vraag dan eventueel naar concrete voorbeelden van projecten waar je aan zal moeten werken, of van situaties die je zal meemaken in de job,...

Vraag eventueel meer informatie over het belang van je taken

Begrijp je niet goed wat nu eigenlijk je belangrijkste taken zullen zijn in de job? Het is wel belangrijk om een idee te hebben van hoe je dagen er ongeveer zullen uitzien. Als je bijvoorbeeld solliciteert voor een functie als administratief bediende, wil je misschien wel weten of je vooral de administratie van managers zal moeten doen of eerder algemene administratieve taken, en hoe belangrijk elke taak is in je takenpakket.

Wat zijn uw verwachtingen?

Als je weet wat je manager van je verwacht, zal je je een beter beeld kunnen vormen van de functie. Twijfel dus niet en vraag het hem/haar tijdens een interview. Het antwoord op deze vraag geeft je waarschijnlijk nog meer informatie dan de vorige tips. Je rapporteert aan je manager en het komt er dus op aan om te weten wat hij/zij precies verwacht.

Probeer te weten te komen waar jij verantwoordelijk voor bent

Het is belangrijk te weten voor welke taken jij de eindverantwoordelijkheid hebt in je job. Ook dat zal je een veel beter beeld geven van waar je je aan mag verwachten. Je kan dan voor jezelf uitmaken of je vindt dat er voldoende verantwoordelijkheden zijn in de job en je dus voldoende uitdagingen zal hebben.

Spreek met mensen die de job uitoefenen

Misschien ken je wel mensen die een gelijkaardige job uitvoeren. Door met hen te praten, krijg je een beter beeld van de job en weet je ook beter welke vragen jij kan stellen tijdens een interview. Iemand die in een ander bedrijf werkt, zal natuurlijk niet exact dezelfde taken hebben, maar je kan toch al een beter beeld krijgen van de job als je er eens met iemand over hebt gepraat. Heb je twijfels na dat gesprek? Dan weet je welke vragen je tijdens jouw interview kan stellen om te kijken of je twijfels gegrond zijn.

Ben je bereid om overuren te doen?

Beantwoord deze vraag eerlijk. Vraag of dat vaak nodig is. Indien je niet bereid bent, zeg dan dat je in noodgevallen wil bijspringen. Informeer of die overuren vergoed worden en hoe.

Na een gesprek

Als een interviewer alle vragen gesteld heeft tijdens een sollicitatiegesprek, kan je niet zomaar je jas nemen en vertrekken. Het is belangrijk om een sollicitatie goed af te sluiten zodat je een goede indruk nalaat bij de rekruteerder. Maar hoe doe je dat nu? Wij geven je enkele tips die je zullen helpen om met een goed gevoel naar huis te vertrekken na een sollicitatiegesprek.

  • Meestal krijg je aan het einde van een sollicitatiegesprek nog de kans om vragen te stellen. Dit is het moment waarop jij alles moet proberen te weten te komen dat je wil weten. Door vragen te stellen toon je ook dat je interesse hebt in de job.
  • Blijf je enthousiast tonen aan het einde van het sollicitatiegesprek, zeker als de interviewer aangeeft dat hij/zij het een aangenaam gesprek vond.
  • Je kan beter zelf niet te opdringerig zijn en niet vragen wat de interviewer er van vond. Vraag zeker niet of je zal worden uitgenodigd voor een volgend gesprek. Geef de interviewer de tijd om het gesprek te laten bezinken en een beslissing te nemen.
  • Je kan op het einde van een sollicitatiegesprek wel informeren naar het verdere verloop van de procedure. Zo weet je wanneer je een antwoord kan verwachten en welke stappen je misschien nog moet doorlopen.
  • Bedank de interviewer voor het sollcitatiegesprek en voor de tijd die hij/zij heeft gemaakt voor jou. Zo geef je blijk van respect voor die persoon en zal je een goede indruk maken.
  • Als de interviewer duidelijk aangeeft dat het sollicitatiegesprek is afgelopen, twijfel dan niet te lang en volg je gesprekspartner naar buiten. Kom niet stuntelig over bij het vertrekken, want dan geef je een onzekere indruk.
  • Is het sollicitatiegesprek niet zo vlot verlopen? Probeer dan je teleurstelling te verbergen en blijf positief tot op het einde.
  • Glimlach tijdens de laatste handdruk nog eens naar de interviewer, zo zal je een positieve indruk nalaten aan het einde van het sollicitatiegesprek.

Wat moet je weten na een gesprek

Wat verwacht het bedrijf van je?

De meest voor de hand liggende, maar daarom niet de makkelijkste vraag. De verwachtingen van je werkgever gaan verder dan de functiebeschrijving die hij in zijn advertentie liet plaatsen. Zoekt hij iemand die zijn werk heel nauwgezet doet, of iemand graag buiten de lijntjes kleurt? Moet je zelfstandig kunnen werken en zelf de lijnen van je job uittekenen, of verwacht men dat je vlot meedraait in een systeem van regels en procedures? Dat kan je afleiden uit de vragen die men stelt tijdens het sollicitatiegesprek, en door zelf te peilen naar de taken die je zal moeten uitvoeren.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Als je ter plaatse op sollicitatiegesprek gaat, zie je natuurlijk meteen of je terechtkomt in een moderne werkomgeving. Maar het is ook wel goed om te weten waar je precies zal werken: in een landschapskantoor of in een afzonderlijk bureau, op een verdieping waar de hele dag veel beweging is of in een rustig hoekje? Je kan hier gerust terloops naar vragen tijdens een sollicitatiegesprek, het toont meteen ook je betrokkenheid.

Wat zijn de werkuren?

Het kan verkeerd overkomen als je bij het eerste sollicitatiegesprek al vraagt wanneer je 's avonds mag stoppen. Maar je kan wel polsen naar glijdende werkuren, bijvoorbeeld als je ver moet pendelen. Mag je na de werkuren op gesprek komen en zie je dat veel mensen op dat moment nog aan het werk zijn, dan zegt dat natuurlijk ook veel over de werkdruk en de uren die je zal moeten kloppen.

Wie zijn je collega's?

Een vraag die je zeker mag stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Je kan zelfs vragen of je jouw directe collega's tijdens een volgende gesprek eventueel kan ontmoeten. Dat is niet alleen interessant om te weten, je toont hiermee ook dat je oprecht geïnteresseerd bent in de job.

Hoe zit het met de algemene sfeer in het bedrijf?

De beste manier om dat te weten te komen, is door te observeren. Hoe word je ontvangen aan de receptie, zie je andere werknemers regelmatig binnenspringen in elkaars bureau, klikt het met de persoon die het interview afneemt? Sfeer is iets heel subjectiefs, je moet dit vooral zelf aanvoelen.

Aan wie rapporteer je?

Misschien heb je een heel goed gevoel bij de HR-verantwoordelijke die het sollicitatiegesprek afnam, maar zal je uiteindelijk aan iemand anders moeten rapporteren met wie het minder goed klikt. Hak dus zeker geen knopen door voor je gesproken hebt met je directe toekomstige manager.

Welke vragen NIET

Verliefd, verloofd, getrouwd: privacy

Vooral jonge vrouwen krijgen tijdens een sollicitatiegesprek vaak vragen over hun burgerlijke staat en kinderwens. Bedrijven willen graag weten of hun nieuwe medewerker misschien voor lange tijd afwezig zal zijn door een zwangerschap. Maar maak je geen zorgen: je toekomstige werkgever mag hier eigenlijk geen vragen over stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Ook je seksuele geaardheid is privé en hoeft niet besproken te worden tijdens een sollicitatiegesprek. Krijg je hier toch vragen over, dan kan je altijd zeggen dat je vindt dat dat niet belangrijk is voor de job.

Politiek, vakbond en religie: je moet geen kleur bekennen

Je toekomstige werkgever zal misschien geïntereseeerd zijn in het feit of je lid bent van een vakbond of niet. Als je vakbond een staking organiseert, zal hij namelijk niet op je kunnen rekenen en dus met onverwachte kosten geconfronteerd worden. Toch zijn vragen over je lidmaatschap van een vakbond tijdens een sollicitatiegesprek taboe! Dit is privé, net zoals je geloofsovertuiging en je politieke ideeën. Je moet dus niet antwoorden als de rekruteerder hier tijdens het sollicitatiegesprek vragen over stelt. Er is wel een uitzondering: als je geloofsovertuiging bijvoorbeeld van belang is voor je job, moet je eerlijk antwoorden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je voor een religieuze instantie gaat werken, zoals een katholieke school of vereniging.

Laat niet in je portefeuille kijken

Een werkgever mag tijdens een sollicitatiegesprek niet vragen hoeveel je momenteel verdient en hij/zij mag ook niet vragen naar je financiële situatie. Je moet hier dus zeker geen uitspraak over doen tijdens een sollicitatiegesprek. Zolang je geen partner wordt met financiële belangen in een organisatie, is je financiële situatie van geen belang.

Crimineel verleden en ziektes zijn taboe tijdens sollicitatiegesprek

Een bedrijf wil natuurlijk gezonde medewerkers aanwerven, omdat die normaal gezien niet snel ziek zullen worden. En ze willen liever ook geen mensen met een crimineel verleden aannemen. Maar toch mogen ze hier geen vragen over stellen tijdens een sollicitatiegesprek, want dat is illegaal. Een bedrijf mag enkel naar je gerechtelijk verleden vragen als je een functie gaat uitoefenen die een blanco strafblad vraagt, bijvoorbeeld als je als bankbediende de sleutel van de kluis hebt. En een kapper mag kandidaten bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek vragen naar eventuele allergieën

Outfit

Draag iets waar je je goed in voelt

Het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt in wat je draagt tijdens een sollicitatiegesprek. Ga niet vlug bij een vriend(in) iets lenen dat niet bij jou past, enkel omdat je denkt dat je daarmee beter zal overkomen. Kies bij voorkeur iets uit je eigen kleerkast dat je graag draagt.

Probeer te ontdekken wat de dresscode is

Op de website van een bedrijf of in hun bedrijfspresentatie vind je misschien al een indicatie van de dresscode in het bedrijf. Ga op zoek naar foto's van de managers op de site van het bedrijf bijvoorbeeld. Als die geen das of mantelpakje dragen, hoef jij dat ook niet te doen tijdens je sollicitatiegesprek.

Zorg ervoor dat je kleren je gesprekspartner niet afleiden

Rekruteerders kijken waarschijnlijk het liefst naar een verzorgde gesprekspartner, maar korte rokjes en tonnen aftershave hoeven niet. Kleed je verzorgd voor een sollicitatiegesprek, maar overdrijf niet. Een diep decolleté of een opvallende print leiden de aandacht af van het gesprek. Uiteindelijk blijft wat je zegt het belangrijkste!

Pas je kledij aan de job aan

Voor bepaalde beroepen wordt andere kledij verwacht dan voor andere. Van een ingenieur wordt in veel bedrijven verwacht dat hij/zij een pak draagt tijdens een sollicitatiegesprek, terwijl iemand die voor een creatieve functie solliciteert wat minder formeel gekleed mag gaan. Over het algemeen geldt de regel dat je er beter te formeel kan uitzien dan niet formeel genoeg.

Draag verzorgde kledij

Wat je ook aantrekt voor een sollicitatiegesprek, het is belangrijk dat je verzorgd overkomt. Vlekken of gaten in je kledij zijn dan ook uit den boze. Poets ook je schoenen voor je naar het gesprek vertrekt en zorg ervoor dat je kapsel er verzorgd uitziet.

 

Ga naar boven