Je bent gestopt met je studies en hebt het jaar nadien voor een andere studierichting gekozen

Dit is een vervelende situatie voor je CV omdat sommige mensen zullen concluderen dat je niet weet wat je wil. Maar je bent echt niet de enige die in een dergelijke situatie heeft gezeten en dit gat in je CV hoeft geen gevolgen te hebben voor je carrière. Je kan bijvoorbeeld bij je werkervaring wel duidelijk aangeven dat je tijdens die periode interimjobs gedaan hebt, dat bewijst dat je niet lui bent. Heb je al wat werkervaring opgedaan intussen? Dan moet je je geen zorgen maken, rekruteerders zullen dan niet vallen over dit gat in je CV.

 

Je bent een aantal maanden werkloos geweest

Het is geen schande als je een aantal weken of maanden werkloos bent geweest tijdens je carrière. Rekruteerders kunnen zich misschien vragen stellen bij dat gat in je CV, maar je kan bijvoorbeeld opleidingen vermelden die je in die periode gevolgd hebt of boeken die je gelezen hebt en die relevant zijn voor je carrière. Tijdens een gesprek kan je verder toelichten dat je tijdens die periode de tijd genomen hebt om je bij te scholen en om een job te zoeken die je echt ligt. Is het gat in je CV al lang geleden? Dan kan je gewoon jaartallen vermelden bij je werkervaring en zo valt het al veel minder op dat je even werkloos bent geweest. Maar lieg er zeker niet over en zet geen foute data in je CV.

 

Je hebt een sabbatjaar genomen

Veel mensen beslissen om een jaar niet te werken om de wereld te zien of gewoon tijd te hebben voor zichzelf. Nadien zorgt dit natuurlijk voor een gat in je CV. Het kan dan nuttig zijn om in je CV te vermelden wat je precies gedaan hebt tijdens dat jaar. Misschien heb je wel projecten gerealiseerd die interessant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. In dat geval moet je ze zeker vermelden. Een wereldreis kan ook positief zijn voor je CV, zeker als het bedrijf op zoek is naar iemand die openminded is en zin heeft voor initiatief.

 

Je bent thuis gebleven omdat je ziek was of een ziek familielid verzorgd hebt

Helaas zijn er ook mensen die noodgedwongen een tijdje niet kunnen werken omdat ze zelf ziek zijn of voor een ziek familielid moeten zorgen. Een menselijke werkgever zal van een dergelijk gat in je CV geen probleem maken maar, als het gaat over een periode van enkele maanden of jaren, kan je dit wel beter in je CV verduidelijken. Schrijf dan dat je werkloos bent geweest om privé-redenen.

 

Nog enkele bruikbare tips om een gat in je CV uit te leggen!

Wees positief! Wat de reden ook is van het gat in je CV: je moet het op een positieve manier verwoorden.

Je kan in je motivatiebrief nog meer in detail uitleggen waarom je gedurende een bepaalde periode niet gewerkt hebt. Als je een wereldreis gemaakt hebt, dan kan je bijvoorbeeld de focus leggen op wat je daar allemaal uit geleerd hebt.

Als je begint te schuiven met je werkervaring om een gat in je CV te verbergen, zorg er dan altijd voor dat het geheel nog duidelijk blijft. Een rekruteerder moet nog altijd in één oogopslag kunnen zien hoe je carrière verlopen is.

Lieg in geen geval over een gat in je CV! Verander geen data in je CV, dat zal later toch uitkomen, bijvoorbeeld als je op het werk toevallig zegt dat je in het verleden werkloos bent geweest.

Leg de nadruk op de positieve punten in je CV en besteed niet teveel aandacht aan het gat in je CV.

Blijf altijd positief. Ben je een tijdje werkloos geweest omdat je geen werk vond, dan kan je altijd schrijven dat je op zoek was naar een job die echt bij je paste op dat moment.

 

10 fatale CV fouten

1. Grappig e-mailadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zijn niet geschikt om als contactgegevens op je CV te zetten, laat staan om je CV mee te versturen. Veel kans trouwens dat je e-mail door de spamfilter wordt tegengehouden. Vermeld dus een normaal e-mailadres zoals "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.".

2. De cijfers die je op school behaalde vermelden

Less is more. Een goed cv bevat enkel de nodige informatie en niet te veel details. Expliciet je resultaten gaat vermelden bijvoorbeeld is net iets te veel van het goede. Voor bepaalde functies - bijvoorbeeld als je solliciteert voor een job als wetenschappelijk medewerker - kan het wel nuttig zijn om in je CV aan te geven dat je geslaagd bent met grote onderscheiding voor een vak dat relevant is voor die functie.

3. Irrelevante informatie

Vermijd informatie die echt niet ter zake doet. Je hobby's vermelden in je CV kan wel, maar ga niet te veel in detail. Hou je van film, dan hoef je niet meteen alle regisseurs op te sommen die je leuk vindt. Hetzelfde geldt voor je professionele ervaring. Je vakantiejob bij de bakker is minder relevant als je solliciteert voor een job als account manager.

4.Vrienden als referentie

Als je een referentie vermeldt, gebruik dan iemand die je kent uit een professionele context en vraag die persoon ook of je hem of haar als referentie mag opnemen in je CV.

5. De reden van je vertrek

Waarom je vertrekt bij je vorige werkgever, is een vraag die je meestal tijdens het sollicitatiegesprek zal krijgen. Het is echt niet nodig om die informatie in je CV te vermelden. Wees wel voorbereid op de vraag, en zorg ervoor dat je iets anders kan antwoorden dan "mijn loon was te laag".

6.Vreemde lettertypes of symbolen

Een CV is geen document waarin je kan experimenteren met vreemde lettertypes of originele symbolen. Dat komt snel kinderachtig over en het zou zelfs kunnen dat de ontvanger je CV helemaal niet kan lezen omdat zijn computer het lettertype niet herkent. Hou de CV layout dus eenvoudig en duidelijk.

7. Te veel moeilijke woorden

Gebruik niet te veel vakjargon dat niet relevant is voor de vacature waarop je reageert. Beperk ook het gebruik van al te moeilijke woorden. Dat maakt je CV veel aangenamer om te lezen.

8. Leugens

Liegen in je CV is uit den boze! Wil je tijdens je eerste jobinterview niet uit de mand vallen is eerlijkheid troef. Ze zijn er ook op getraind om tijdens een interview te achterhalen of er geen leugens in je CV staan.

9. Wanorde

Geen hr-verantwoordelijke die er zin in heeft om een ellenlang CV door te nemen dat niet logisch of chronologisch is opgebouwd. Zorg voor structuur, hou het beknopt, en beperk je tot de informatie die in een eerste fase doorslaggevend kan zijn.

10. Vakantiefoto

Zeker als dat expliciet gevraagd wordt, kan je een fotootje bij je CV stoppen. Hou het wel sober: geen foto's van jezelf met je meest sexy strandlook!

 

 

Ga naar boven