Een voldoende kennis van het Onderwijssysteem in Vlaanderen kan voor hooggeschoolde nieuwkomers een nieuwe manier zijn om een job te krijgen. Het aanbod varieert afhankelijk van uw leeftijd, interesses en beschikbaarheid.

Voor gespecialiceerde info over onderwijs voor hooggeschoolde anderstaligen neem contact op met: 

Meer info over onderwijsmogelijkheden in België vindt u hieronder.

Lange termijnopleiding

België biedt aan nieuwkomers aan een waaier van verschillende opleiding mogelijkheden. Universitaire instelligen en hogescholen geven mensen de kans om hun professionele leven op te bouwen, jouw huidige studies verder te volgen of voor een helemaal nieuwe richting te gaan. In de meeste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen is Nederlands de vereiste taal. Een goede beheersing van de officiële talen is dan aangeraden.

Meer info over onderwijsinstellingen voor lange termijnopleidingen vind je hieronder:

Korte termijnopleidingen

Een job als nieuwkomer in een vreemd land vinden is niet altijd makkelijk. Je kan jouw kansen om een job te krijgen in Belgie groter maken door een korte opleiding te volgen. Het is de beste manier om actief te blijven en uw kennis uit te breiden. 

Wil je je vaardigheden opfrissen of een nieuwe en interessante richting vinden? Dan helpen instellingen zoals VDAB en Syntra je graag verder in jou keuze. 

Links naar andere instellingen waar je meer info kan krijgen over vormingen van korte termijn, vindt jij hieronder:

Opleidingscheques

Met opleidingcheques kan je gedeeltelijk uw cursusen of opleidingen betalen. De overheid geeft extra steun aan de werkloze en werkzoekende om verder te kunnen studeren. Deze cheques kan je gebruiken om studies af te maken die je in je land bent begonnen of om een nieuwe richting te kiezen.

Op de volgende links vind je meer informatie over opleidingcheques:

Lijst van instellingen

Vlaanderen

Hieronder vindt u links naar een lijst van onderwijsinstelligen op verschillende niveaus in Vlaanderen

Wallonie

Hier vind je de link naar het onderwijsportaal van de Franse gemeenschap in België.

 

Ga naar boven