Vacatures

Om goed in te schatten of een vacature voor jou is, is het altijd belangrijk om zoveel informatie uit de vacature te halen. Het goed lezen van een vacature is dan de eerste stap om te beslissen, maar dit is niet altijd zo evident. Hieronder vind je links naar goede tips om aan het werk te gaan: 

 

 

Vacaturedatabanken

Er bestaan in België kantoren en websites waar je elke dag nieuwe vacaturen kunt vinden. Je kan gewoon aan de ramen van een interim-kantoor kijken voor passende jobs. VDAB biedt ook in elke werkwinkel up-to-date vacatures aan en stelt zijn zoekcomputers ten dienste. Eigenlijk is de internet de makkelijkste manier om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. Elke dag een uur naar gespecialiseerde vacaturesites surfen, is genoeg om een paar interessante vacatures online  te vinden. U kunt  zich zelfs registeren bij meestal van deze websites en vacatures via e-mail krijgen.

 

Algemene:

Uitzend- en selectiekantoren:

 Jobs in België en Europa waar Nederlands niet altijd vereist wordt:

Jobs in het Frans:

Administratie:

Anderstalige jobs in business, finance en engineering:

Jobs in de zorg:

Social en non-profit:

 

Cultuur en kunst:

 

Horeca:

Pharmacie, chemie en onderzoek:

Logistiek en haven:

 Overheid:

 

Meer?

  • Waar vind ik jobs    (Download dit PDF document met vacaturebanken ook per sector)
  • Een uitgebreide lijst met nog meer vacaturebanken vindt u hier

 

 

Werken in mijn vak

Is het moeilijk om een job te vinden op jouw niveau of in de richting waarin je hebt gestudeerd? Door de arbeidsmarkt goed te kennen, heb je altijd meer kansen om een job te vinden die bij jouw competenties en talenten passen. Onder deze rubriek vind je een lijst van de belangrijkste sectoren in België. Daardoor weet je snel makkelijk welke andere beroepen mogelijk voor jouw zijn afhankelijk van jouw diploma en/of werkervaring. 

Je vindt bij elk beroep de vereiste diploma's en/of bijkomende opleidingen om in aanmerking te komen. Of je kan deze info gebruiken om een totale nieuwe richting voor je loopbaan te nemen, waar je studies en ervaring ook waardevol zijn.

  1. kies sector
  2. kies subsector
  3. kies beroep

 

 

Arbeidsbemiddeling

De Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling (VDAB) is een overheidsinstelling die mensen gratis kunnen raadplegen als ze werkloos zijn. Via een beroepstraject krijg je toegang naar individuele begeleiding en bijkomende opleidingen.

Naast VDAB zijn er ook andere organisaties die zich specialiseren in de ondersteuning van anderstaligen naar de arbeidsmarkt. Hieronder vind je links van enkele organisaties:

 

Ga naar boven