Het HOA Forum

Forum HOA is een forum opgericht voor en door hoogopgeleide anderstaligen en wil hoogopgeleide anderstaligen een stem geven. 

Het forum brengt drempels van HOA naar de arbeidsmarkt in kaart en gaat samen met partners op zoek naar oplossingen. Verder wil het Forum het beleid rond hoogopgeleide anderstaligen mee beïnvloeden en vorm geven.

Heb je een cliënt die actief wil meedenken en organiseren, dan kan hij of zij zich aansluiten bij het Forum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Atlas, Integratie & inburgering Antwerpen

IBM

Deze website kwam deels tot stand door de financiële en logistieke ondersteuning van IBM.

 

CeMIS

Het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies (ceMIS) werd in 2005 opgericht aan de Universiteit Antwerpen, op initiatief van academici verbonden aan de faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen, Politieke en Sociale Wetenschappen, Rechten, Letteren en Wijsbegeerte en Geneeskunde; het Instituut voor Onderwijs en Informatiewetenschappen en het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en –beheer die migratie en intercultureel samenleven bestuderen.

Dit initiatief brengt de aanwezige expertise op dit domein vanuit verschillende disciplines samen, wat noodzakelijk is om de complexiteit van migratie en het intercultureel samenleven te doorgronden.

Bovendien zet CeMIS de opdrachten en activiteiten verder die gedurende meer dan tien jaar werden gecoördineerd binnen het Antwerps Centrum voor Migrantenstudies (ACMS) van de Universiteit Antwerpen – een multidisciplinair en open platform voor onderzoekers, verantwoordelijken van beleid en NGOs. 

 

Ga naar boven